Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Mediation bij echtscheiding

Er komt veel bij kijken wanneer je kiest voor een echtscheiding. Vooral met kinderen zijn er keuzes en nieuwe afspraken te maken. Deze keuzes zijn niet gemakkelijk. Jullie willen er alles aan doen om goed en zonder ruzie uit elkaar te gaan en voor de kinderen goede ouders te blijven. Kom samen goed door die echtscheiding heen, zonder in een afbrekende vechtscheiding te belanden. Dit geldt natuurlijk ook voor een ongetrouwd samenwonend stel dat uit elkaar wil gaan. De Eerlijkheidsfabriek biedt in deze situatie hulp door middel van scheidingsmediation.

Wat is mediation bij echtscheiding?

Een mediator begeleidt het proces van een scheiding van begin tot eind. Kostbare juridisering van een vechtscheiding wordt hiermee voorkomen. Jullie gaan goed uit elkaar en zo haal je een voorspoedige toekomst alweer iets dichter naar je toe. Samen met de mediator echtscheiding stellen jullie een goed uitgedokterd (ouderschap)plan op. Zijn er kinderen bij betrokken? Dan staan zij centraal. Als het huwelijk of de echtscheiding van ouders niet goed verloopt raakt de ontwikkeling van de kinderen vaak voor jaren achterop of blijft zelfs stil staan, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Onder begeleiding van een mediator maken jullie keuzes over onder andere:

 • Boedelverdeling
 • Stief situaties
 • Huis, hypotheek en spaargeld
 • Verdeling van gewijzigde inkomsten
 • Omgangsregeling na echtscheiding

Hulp bij scheiding door de Eerlijkheidsfabriek

Het doel van scheidingsmediation is het soepel laten verlopen van een echtscheiding. Omdat je elkaar nog steeds tegen zult komen moet de verhouding tussen scheidende partners tenminste toereikend zijn. Eerst wordt besproken waarom tot een echtscheiding besloten is. Er wordt schoon schip gemaakt. Dan verdelen jullie samen de boedel, rekening houdend met elkaars omstandigheden. Jullie maken een ouderschapsplan wanneer er kinderen zijn en behandelen dat wat nodig is voor een echtscheidingsconvenant. Stap voor stap wordt, onder begeleiding van de mediator, afgewogen hoe de afspraken, zonder juridisering, gemaakt kunnen worden. Zo kan iedereen een goede en nieuwe start maken. De Eerlijkheidsfabriek verzorgt het traject in samenwerking met een billijke, ervaren advocaat en indien nodig met een kundig financieel expert.

Een echtscheiding is een grote stap. Het kan zijn dat dit nog een stap te ver is en jullie samen willen werken aan een andere oplossing. De Eerlijkheidsfabriek kan jullie dan helpen met andere vormen van mediation. Wij adviseren jullie graag over het type mediation dat het best aansluit bij jullie situatie.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

 • Geen juridisering van scheiding, maar persoonlijke omgang
 • Afspraak op korte termijn mogelijk, korte doorlooptijd scheidingstraject
 • Belang van de kinderen op nr 1
 • Eén contactpersoon voor de hele echtscheiding
 • Samenwerking met advocaat Broekman in Naarden voor onvermijdelijke rechtbankzaken
 • Wil er één scheiden en de ander niet? doe een voortraject van relatiemediation
 • Afspraken ’s avonds en in weekenden mogelijk
 • Kosteloos intakegesprek, voordelige tarieven
 • Eigen parkeerplaatsen, bereikbaar met openbaar vervoer
 • Financiën, woonruimte, onderneming gestructureerd aanpakken; aandacht voor fiscale gevolgen
 • Ervaren MfN- mediator met specialisatie familiemediation
 • Vertrouwd netwerk van notarissen, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs
 • Toevoeging, een soort subsidie van de overheid, is mogelijk als de partners of echtgenoten of een van hen weinig inkomsten hebben

Neem contact op

Is volgens jullie de koek op, maar willen jullie wel in goed overleg en met respect uit elkaar? Laat je dan begeleiden door de Eerlijkheidsfabriek. Vraag een gratis intakegesprek aan via het invulformulier. Voor vragen kan je ook altijd bellen via het nummer 035-6284992 of mailen naar info@eerlijkheidsfabriek.nl

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.