Personal coach

Je raadpleegt een personal coach om meer uit jezelf te halen en je fijner te voelen. Gedurende de coaching blijk je bijvoorbeeld last te hebben van nog onbekende storende belemmeringen in jezelf. Na bewustwording door personal coaching gaat het altijd beter. Een psycholoog is soms een te zwaar middel voor dit bewust worden en herbezien van je bestaan. In de Eerlijkheidsfabriek gaan we al pratende aan het werk en vorm jij zelf een nieuw, eerlijk beeld van je situatie. Daarmee kun je problemen en uitdagingen aan of kun je nieuwe plannen maken.

Wat doet een personal coach?

Een huisarts kan je doorverwijzen naar de personal coach van de Eerlijkheidsfabriek. De coach is getraind in gespreks- en vraagtechniek en in luisteren. Jij blijft kapitein op je eigen schip, de coach ondersteunt je daarin. De cliënt krijgt door die gesprekken helderheid op een aantal terreinen. Rouwverwerking, effectiever werken, aanvaarden van ziekten en daarmee leren omgaan. Meer plezier, gesprekken over de huiselijke situatie, of de toekomst, het plannen van verandering in de leefsituatie, wijziging van loopbaan.

Aanpak individuele coaching

Sommige mensen overkomt keer op keer hetzelfde. Als dat alleen maar geluk, vooruitgang en succes is, is er meestal geen individuele coaching nodig. Andere mensen hebben niet zoveel geluk. Ze kiezen steeds de verkeerde partner, het aangaan van nieuwe contacten mislukt, dingen worden niet afgemaakt of iemand heeft last van faalangst. Bij deze mensen rijst de vraag waar het aan ligt dat dit almaar weer gebeurt.

Door wetenschappers-psychologen zijn er modellen ontwikkeld die deze verschijnselen kunnen tackelen. De Eerlijkheidsfabriek maakt daar gebruik van in de individuele coaching. Door gesprekken, het uitvoeren van kleine opdrachten voor thuis en door oefeningen leer je na een poosje patronen bij jezelf te herkennen. Je leert blinde vlekken of onvruchtbare gedachten te herkennen en je leert anders reageren. Tijdens individuele coaching bij de Eerlijkheidsfabriek ontdek je zo dat het ook anders kan.

Coach persoonlijke ontwikkeling

Vroeger was de dominee of pastoor voor veel mensen de persoon om je eigen ontwikkeling, uitdagingen of toekomstplannen mee te bespreken. Deze vaklieden zijn nu vaak buiten beeld, maar de behoefte aan bespreken is gebleven. In de persoonlijke ontwikkeling kan behoefte zijn aan het al dan niet systematisch doorspreken van het leven tot nu toe. Hoe je veranderd bent ten opzichte van vroeger, hoe je nu tegen je opvoeders en je (werk)omgeving aankijkt en hoe het nieuws op je inwerkt. En wat is jouw aandeel in de wereld? De Eerlijkheidsfabriek helpt je antwoord geven op deze vragen. Zie ook de pagina levenscoach.

Voordelen van de Eerlijkheidfabriek

  • Vergoeding door de zorgverzekering mogelijk
  • Werkt ook in avonden en weekenden
  • Parkeren op eigen terrein, bereikbaar met openbaar vervoer
  • Is zelf ook steeds in ontwikkeling
  • Een coach heeft langer de tijd voor gesprekken dan een huisarts

Neem contact op

Wil je jezelf versneld persoonlijk ontwikkelen? Bekijk jezelf en je persoonlijke ontwikkeling dan onder begeleiding van de Eerlijkheidsfabriek. Bel voor meer informatie naar 035-6284992, vul het invulformulier in voor terugbellen of stuur een e-mail.

MfN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MfN-geregistreerd mediator,
en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commissariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en kleinkinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb ik dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

Psychosociale therapie wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.