Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Relatiemediation

Een gezin met huis, banen en kinderen heeft veel moois. Dat gezin heeft ook veel te verliezen als de relatie of het huwelijk spaak loopt. Heb je ruzie gekregen of ben je in elkaar teleurgesteld? Je kunt besluiten je relatie te redden in plaats van uit elkaar te gaan, want eigenlijk alle relaties zijn te redden. Door mediation helpt de Eerlijkheidsfabriek partners zelf te zoeken naar de juiste oplossingen voor hun relatie.

Wat doet een relatie mediator?

Strikt onpartijdig begeleidt de mediator bij de Eerlijkheidsfabriek jullie gesprekken. De mediator gaat ervan uit dat jullie als partners de eigen situatie het beste kennen en er samen het best uit kunnen komen. In de gesprekken vertelt ieder om de beurt wat hem of haar dwars zit. De mediator zorgt dat dit (emotioneel) veilig voor ieder gebeurt. De mediator vraagt door bij onduidelijkheid. Waarin ben je teleurgesteld? Welke hoop koester je af en toe? Spelen derden een rol? Jullie wennen er weer aan om naar elkaar te luisteren, elkaar te waarderen en elkaars gevoelens te erkennen. Door de gesprekken worden jullie verwachtingen van elkaar realistischer. Je trekt in de gesprekken je conclusies en beslist over de toekomst.

Aanpak relatiemediation bij de Eerlijkheidsfabriek

Bij de eerste stap in het proces ligt de focus op pijnpunten. In een aantal sessies wordt in kaart gebracht wat er nu scheelt aan jullie relatie. De relatiemediator gebruikt een cognitieve gesprekstechniek. Ieder kan zijn kant van het verhaal geven en er wordt rekening gehouden met elkaars gevoelens. Zodra jullie elkaars gedachten en gevoelens begrijpen, wordt er gezamenlijk naar oplossingen gewerkt. Er worden geen oplossingen opgelegd. Jullie bepalen zelf gezamenlijk wat de juiste initiatieven zijn. De sessies vinden altijd plaats in en veilige en vertrouwelijke setting.

Relatiemediation bij de Eerlijkheidsfabriek verloopt altijd volgens een vast patroon. In overleg wordt besproken hoeveel uren nodig zijn voor het gehele traject. De Eerlijkheidsfabriek is aangesloten bij de MfN. Hierdoor voldoen wij verplicht aan strenge eisen, zoals het begeleiden van het proces op neutrale, vertrouwelijke en onpartijdige wijze. Tijdens een gratis intakegesprek worden deze eisen volledig uitgelegd. Zo weet je vooraf altijd hoe het totale traject gaat verlopen.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

  • Sommige aanvullende zorgverzekeringen geven een vergoeding voor de relatietherapie van de Eerlijkheidsfabriek. Vraag ernaar bij je zorgverzekering. Bel voor details naar de Eerlijkheidfabriek;
  • De mediator van de Eerlijkheidsfabriek is geregistreerd bij de MfN en voldoet aan strikte eisen met betrekking tot vertrouwelijkheid, bijscholing, neutraliteit enz;
  • Sessies in het weekeind en avonduren zijn mogelijk;
  • Parkeren op eigen terrein van de Eerlijkheidsfabriek.

Neem contact op

Denk je dat de Eerlijkheidsfabriek iets voor jou kan betekenen met betrekking tot relatiemediation? Dan kun je ons bellen via het nummer 035-6284992 of stuur een e-mail naar info@eerlijkheidsfabriek.nl voor meer informatie. Of vraag een gratis intakegesprek aan via het invulformulier.

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.