Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Relatietherapie en relatiecoaching

Erkennen dat je relatie niet zo best is, is één. Eraan werken met een buitenstaander is een tweede. Dat is even slikken. Een slechte relatie wordt door beide personen veroorzaakt, in uitzonderlijke gevallen door één van beiden. Dat laatste komt echter minder vaak voor dan de betrokkenen denken. Het is een wisselwerking. Je mist in zo’ n situatie het overzicht door tijdgebrek, drukte op het werk, huishouden en kinderen. Je zit te dicht op ontstane problemen. Door relatietherapie of relatiecoaching krijgt je weer een wijder perspectief. Hoewel het noemen van geld in dit verband naar is, is het duidelijk dat deze optie goedkoper is dan bijvoorbeeld een echtscheiding. Als beide partijen willen, is uit elkaar gaan altijd te voorkomen. Iedere relatie is te redden, is het standpunt van de Eerlijkheidsfabriek.

Wat doet een relatietherapeut?

Neutraal en onpartijdig begeleidt de relatietherapeut het gesprek tussen de cliënten. Koude onenigheid, kokende woede of andere stemmingen kunnen allemaal opgelost worden. Zijn er patronen te vinden? Normale communicatie komt in de plaats van ruzie of zwijgen, eerst met behulp van de relatietherapeut. Er vindt verwerking van de problemen plaats. Tegelijk worden de verwachtingen naar elkaar realistischer.

Een doel van de relatietherapeut is om de eigen stemming en gedrag te laten veranderen, in wisselwerking met de ander. Je leeft op een zeker moment niet meer onbewust naar een scheiding toe, maar komt juist thuis in een prettige sfeer. Relatietherapie of relatiecoaching zijn bijna gelijk aan elkaar, ook qua ‘genezend’ aspect.

Aanpak relatiecoach

De relatietherapie in de Eerlijkheidsfabriek vindt plaats door actieve sessies. De deelnemers kijken in een veilige setting eerlijk naar zichzelf. Vaak kloppen dingen die mensen over zichzelf denken niet. De relatiecoach maakt daar dan op attent. Dingen die men niet tegen elkaar durfde te zeggen, worden in de sessies gezegd. Vreemdgaan, uit elkaar groeien, tijdsbesteding, plezier, zorg voor de kids, slechte humeuren en gewoonten, lichamelijk contact. Alles kan onderwerp van gesprek zijn. Jullie sluiten af door gezamenlijk een puntenlijstje of zelfs een speciaal contract te ondertekenen. Dit geeft praktische handvatten om positief aan de relatie verder te werken. In overleg bekijken we de hoeveelheid uren die nodig is voor het totale traject.

Post-echtscheiding coaching

Tijdens en na een scheiding verloopt overleg over de kinderen vaak moeizaam. De ontwikkeling van kinderen kan een knauw krijgen of zelfs tot stilstand komen door een ‘vechtscheiding’. Voorkom of genees dit door post-echtscheidingscoaching. Stiefsituaties, verandering in jullie werk, kosten van opvoeding, ziekte zijn in het licht van de gestrande verhouding moeizaam bespreekbaar. Na postechtscheidingscoaching is aanzienlijke verbetering te verwachten. En de kosten verdienen zich vrijwel altijd terug. Het gaat hierbij om gezamenlijke en/of individuele sessies.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

  • Gratis intake ter kennismaking;
  • Sessies in avonden en weekenden mogelijk;
  • Parkeren op eigen terrein, bereikbaar met openbaar vervoer;
  • Mogelijkheid tot vergoeding door zorgverzekeringen, volledige anonimiteit kan ook.

Neem contact op

Heb je het idee dat dit aan de orde is, of heeft jullie relatie alleen maar een nieuwe impuls nodig? Bel naar 035- 6284992 of stuur een e-mail voor meer informatie. Vul het formulier in voor een gratis intake.

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.