Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Coaching en Counseling

Bij coaching en counseling in de Eerlijkheidsfabriek wordt de cliënt een denkbeeldige spiegel voorgehouden om zichzelf beter en eerlijker te kunnen waarnemen. Bijna alle mensen verstoppen dingen voor zichzelf. Zo kom je goed door tijdelijke moeilijkheden. Duurt dit verstoppen langer? Dan krijg je moeilijkheden. Je reageert dan niet altijd adequaat en komt niet tot optimaal succes. Samen met de coach brengt de cliënt deze ‘mechanismen’ aan het licht. De cliënt is daarbij de expert van zijn eigen situatie. Hij kiest daarna in vrijheid uit de door de coach geboden opties voor het aanleren van andere reacties.

Wat is coaching?

Bij coaching en counseling gaat het om bewustwording. Er wordt tijdens de coachingsessies heel precies gekeken wanneer de cliënt last heeft van een belemmering. De coach helpt de cliënt dit boven water te halen. Wat denk je op zo’n moment? Waardoor wordt die belemmering aangewakkerd? Wat gaat er aan gevoelens door je heen? De veilige omgeving, vertrouwelijkheid, concentratie en grote lijn blijft steeds gewaarborgd door de coach. Ontspanning speelt een belangrijke rol. De details die hier voor sommige overbodig lijken, blijken tijdens de sessie natuurlijk en relevant. Het uitgangspunt is niet therapeutisch, maar het beter in je vel komen te zitten en succesvoller zijn.

Welk type coaching past het best bij jouw situatie?

De Eerlijkheidsfabriek biedt verschillende soorten coaching. De aanleidingen tot coaching lopen in praktijk wijd uiteen. Zo kun je door een burn-out vastlopen in je baan of je bent op zoek naar nieuwe mogelijkheden.
Bij de Eerlijkheidsfabriek heb je keuze uit de volgende typen coaching:

Aanpak coaching

Gesprek en het luisteren door de coach in een rustige setting vormen de basis van coaching. Er wordt o.a. gewerkt met gespreksmodellen die door psychologen zijn gevonden. Het allerbelangrijkste is logisch denkwerk dat door gesprek een helder licht kan werpen op situaties waar je in je eentje niet uit komt. Dit hoort bij een cognitieve gesprekstechniek. Het gaat hierbij om gezonde situaties die uit evenwicht zijn geraakt en een betere balans kunnen krijgen.

De cliënt krijgt soms taken (‘huiswerk’) tussen de coachingsessies door. Het nieuwe gedrag wordt daardoor in denken en voelen tot gewoonte gemaakt. En niet te vergeten laat jij je omgeving daar zo ongemerkt en systematisch aan wennen. Het is ook een optie om na een behandeling door een psycholoog of psychiater af en toe gesprekken te hebben bij de Eerlijkheidsfabriek.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

  • Gratis intake ter kennismaking;
  • Mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraar;
  • Bij een psycholoog kun je bijna nooit anoniem zijn voor de overheid of ziektekostenverzekering, bij de Eerlijkheidsfabriek kan dat wel;
  • Je kan bij deze coach langduriger en goedkoper terecht;
  • Sessies in avonden en weekenden zijn mogelijk;
  • Parkeren op eigen terrein van de Eerlijkheidsfabriek.

Neem contact op

Wil je een stap zetten in je leven en jezelf beter in beeld krijgen? Vraag dan via het invulformulier op deze pagina een gratis intake aan. Bellen kan natuurlijk ook 035 6284992 of stuur een e-mail naar info@eerlijkheidsfabriek.nl

Denk je dat coaching minder goed aansluit bij je situatie? Informeer dan naar mogelijkheden voor psychosociale gesprekken of mediation. Denk hierbij aan arbeidsmediation en echtscheiding mediation. Psychosociale gesprekken kunnen vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Daarbij kan de gesprekstherapeut van de Eerlijkheidsfabriek wat meer tips geven en suggesties doen als dat nuttig is, dan bij coaching.

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.