Levenscoach en lifecoaching

Hoe word jij jezelf op je best? Je eigen visie op je identiteit, kwaliteiten of lot staat los van verwachtingen van ouders, echtgenoot (-note) en HR- functionaris. Die eigen visie daar gaan wij, de cliënt en de levenscoach in de Eerlijkheidsfabriek achteraan. We kijken naar jouw visie, hoe je daar tot nu toe mee gewerkt hebt en wie je daardoor bent geworden.

Het doet een zoekend iemand goed dat ingewortelde ideeën worden losgeweekt door een levenscoach, een buitenstaander. De levenscoach rammelt (voorzichtig) aan jouw idee over jezelf en de manieren waarop je je leven aanpakt. Heb je nog steeds vrijheid om jezelf te zijn en je te ontwikkelen ook als je in een strak tijdschema moet werken of weinig afwisseling hebt? De Eerlijkheidsfabriek helpt je antwoorden te geven op deze vragen.

Wat doet een levenscoach?

Een levenscoach, ook wel life coach genoemd, leert je antwoord geven op levensvragen en geeft je manieren om hiermee om te gaan. In de sessies houden we een zoektocht naar de vrijheid die je hebt en de schijnbare noodzakelijkheden die je uit de weg kunt gaan. Uit de keuzes die in het verleden gemaakt zijn en waar die keuzes toe geleid hebben, kan waardevol materiaal voor de toekomst geput worden. Bijvoorbeeld over het verschil tussen wie je wilt zijn en wie je werkelijk in de praktijk bent. Mogelijk kunnen andere keuzes gemaakt worden om dit te bereiken.

Moeten er nog achterstallige onderwerpen verwerkt worden uit het verleden? Doen we. Komen er zo algemeen geldige wijsheden naar boven? Dat is natuurlijk pas echt mooi.

Heb ik levenscoaching nodig?

Wat is de specifieke levensvraag die je hebt? Afhankelijk daarvan kies jij indien gewenst samen met de coach een route.

  • Wil je meer contact, diepgang in relaties, of betere sociaal functioneren op het werk?
  • Kan je je energie niet kwijt, of heb je gebrek aan energie?
  • Disbalans tussen werk en privé, andere keuzes?
  • Wat is de zin van het leven?
  • Terugkerende inefficiënte patronen waar je het jouwe van wilt weten.

Aanpak levenscoaching

Volgens een cognitieve aanpak, met zoveel mogelijk wakkerheid en logica, gaan we kijken naar je dagelijks leven, je sterke punten en naar triggers. Waar haal je energie uit? Welke dromen heb je voor je toekomst? En hoe komt het dat sommige dromen nog niet zijn waargemaakt? We kijken naar welk onbekend stuk van de ‘ijsberg’ in je leven nog onder de waterspiegel ligt. Is hier actie nodig? Ook onderbuikgevoelens gaan we niet uit de weg: die zeggen je iets. En van tijd tot tijd afstand nemen en ontspannen hoort ook bij lifecoaching.

Als life coach helpt de Eerlijkheidsfabriek je om grip te krijgen op levensvragen. In overleg voer je concrete opdrachten uit in het dagelijks leven. Hier zal een ander niets van merken. Actie dus om levensvragen concreet in te vullen.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

  • In avonden en weekenden afspraken mogelijk;
  • Parkeren op eigen terrein, bereikbaar met openbaar vervoer;
  • Indien gewenst anonimiteit gewaarborgd (zonder zorgverzekering), niet gemaximeerd tot 6 gesprekken;
  • De sessies kunnen vergoed worden door de zorgverzekering;
  • Vindingrijkheid, kunde en helderheid ter beschikking voor je zoektocht.

Neem contact op

Wil je jezelf beter realiseren, nog onontwikkelde kwaliteiten ontvouwen? Vul het formulier in voor een vrijblijvende intake of bel naar 035 62 84 992. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@eerlijkheidsfabriek.nl

MfN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MfN-geregistreerd mediator,
en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commissariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en kleinkinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb ik dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

Psychosociale therapie wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.