Familiemediation

Koude conflicten zijn dik gezaaid in families. Jarenlang kan in een familie van alles mis zijn, zonder dat er iets aan gedaan wordt. Kom weer on speaking terms met je familie en geef jezelf die emotionele rust. Als dit niet lukt zonder hulp van buitenaf dan kun je contact opnemen met de Eerlijkheidsfabriek. Familiemoeilijkheden horen vaak niet bij de psycholoog, maar bij de familiemediator. En elke familie is uniek, ook de problemen daarbij.

Mediator bij familieproblemen

Openlijke ruzie ontstaat vaak na een periode van koud conflict tussen bijvoorbeeld tussen broers en zussen. Mediation bij familieproblemen kan gaan over:

 • Onderling geleend geld dat niet is terugbetaald, andere financiële kwesties en nalatenschappen;
 • De ouders hebben verzorging nodig;
 • Voortrekken van een kind of kleinkind, zorgen om (klein)kinderen;
 • Problemen stiefouders/stiefkinderen met ouders/kinderen;
 • Moeder- dochter onenigheid.

Aanpak mediation bij familieconflicten

Is een van bovenstaande voorbeelden herkenbaar? Dan kan in de Eerlijkheidsfabriek familiemediation worden aangevraagd. Meestal informeert één van de familieleden per telefoon of e-mail. De mediator kan in overleg trouwens ook aangeven dat er familiecoaching nodig is in plaats van mediation.

Mediation bij familieconflicten vergt soms dat er een co-mediator bij aanwezig is, afhankelijk van de groepsgrootte. Dit wordt door de mediator bepaald. Zo is er een beter overzicht en worden er geen belangen uit het oog verloren. Het hoeft de kosten niet te beïnvloeden.

Erfenis | Verdeling van nalatenschap, inboedel, spullen

Het verdelen van spullen van een geliefde na iemands overlijden is voor veel mensen moeilijk. En onderhandelen met behoud van familiegevoel is een kunst die niet iedereen beheerst. Daarom kan je je ook in zo een situatie laten begeleiden door de Eerlijkheidsfabriek.
Dat kan ook bij gesprekken over een nalatenschap met de nieuwe partner van die ouder.
Er is ruimte om te rouwen en afscheid te nemen van die spullen en van de overledene.

Waar kan het bij mediation bijvoorbeeld over gaan?

 • Een van de kinderen of een nieuwe partner wil in het ouderlijk huis blijven wonen;
 • Het testamentair bepaalde uitkeren van het ouderlijk erfdeel of verdelen van ouderlijke spullen of huisdieren;
 • De langst levende ouder is ziek, hoe kan er voor hem of haar gezorgd worden?;
 • Niet alle kinderen van de overledene zijn even welgesteld.

Het geeft voldoening er in der minne uit te komen. Je vindt betere oplossingen voor verdeling. Betaling uit de boedel behoort tot de mogelijkheden.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

 • Gekwalificeerd in familiemediation;
 • MfN-geregistreerd mediator met ervaring in Harvard onderhandeling;
 • Sessies in avonden en weekenden mogelijk;
 • Parkeren op eigen terrein van de Eerlijkheidsfabriek (voor een beperkt aantal plaatsen).

Neem contact op

Denk je dat de Eerlijkheidsfabriek iets voor jou kan betekenen met betrekking tot familiemediation? Dan kun je ons bellen via het nummer 035 62 84 992 of stuur een e-mail naar info@eerlijkheidsfabriek.nl voor meer informatie. Of vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

MfN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MfN-geregistreerd mediator,
en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commissariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en kleinkinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb ik dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

Psychosociale therapie wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.