Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Buurtbemiddeling & Burenruzies oplossen

Goede buren zijn is het fijnste wat er is op woongebied. De consumentenbond houdt zelfs bij in welke buurten mensen om die reden het liefst willen wonen. Maar wat als je problemen hebt met je buren of buurtgenoten? Erover in gesprek gaan is mislukt, het maakte het alleen maar erger of kon gewoon niet. Dan biedt de Eerlijkheidsfabriek hulp met buurtbemiddeling. Laat het conflict niet uit de hand lopen en zorg dat jullie als buren of buurt weer prettig wonen.

Wat is buurtbemiddeling?

Je kiest voor buurtbemiddeling als je door concrete voorvallen of toestanden niet meer met sommige buren of buurtgenoten overweg kunt. Waarschijnlijk heb je al geprobeerd de buren erop aan te spreken. Soms lukt dat niet. Soms wel, maar heeft dan niet geleid tot een betere situatie. Erg frustrerend, want iedereen wil zich ontspannen in zijn eigen huis en buurt. Buren kunnen dagelijks erge last hebben van zo’n situatie.

Buurtbemiddeling bij een sluimerende, actieve of zelfs slaande burenruzie helpt. Daarbij krijg je de gelegenheid om te vertellen over de last die jij van je buren ondervindt. En andersom luister jij weer naar wat zij te zeggen hebben. In dit proces worden jullie begeleid door een buurtbemiddelaar, een mediator van de Eerlijkheidsfabriek, die ervoor zorgt dat het gesprek veilig en eerlijk verloopt.

De mediator is geen rijdende rechter die oplegt wat de buren inclusief jijzelf moeten doen. De beste oplossing vindt je zelf met je buren. Jullie zijn de experts van je eigen situatie. De mediator stroomlijnt het gesprek, bewaart de balans tussen de buren, legt afspraken vast die jullie zelf maken en zorgt voor de randvoorwaarden.

Aanpak burenbemiddeling door de Eerlijkheidsfabriek

Bij bemiddeling van een burenruzie kijkt de mediator waar het conflict over gaat. Eerst met jou, de initiatiefnemer, en daarna met een of meer andere betrokkenen. De buurtbemiddelaar blijft onpartijdig. Vervolgens spreken jullie op neutraal terrein, in een veilige setting en onder begeleiding van de mediator gezamenlijk over de problemen. Alle betrokkenen zijn hierbij aanwezig. In dat gesprek komen de punten van geschil, maar ook gezamenlijke belangen op tafel. De mediator verduidelijkt de inzichten en standpunten. Er ontstaat een wijdere blik. Op een zeker moment zijn jullie in staat om onder begeleiding van een mediator goede afspraken te maken.

De bemiddeling kan onder de paraplu van een woningbouwvereniging, buurthuis of zelfs op aangeven van de politie gebeuren, maar natuurlijk ook privé. In sommige gevallen werkt de mediator samen met een co- mediator. Dit kan zonder extra kosten en wordt door de mediator bepaald.

Voordelen van de Eerlijkheidsfabriek

  • Bij de Eerlijkheidsfabriek werken ervaren buurtbemiddelaars;
  • Onafhankelijk van gemeentelijke instanties, woningbouwverenigingen en dergelijke;
  • Gesprekken zijn mogelijk op avonden en in weekeinden;
  • In uitzonderlijke gevallen is toevoeging mogelijk, dit is een soort subsidie van de rechtbank.

Neem contact op

Ben jij bereid om samen met je buren op zoek te gaan naar een oplossing voor in jullie conflict? Vraag dan een gratis intakegesprek aan bij de Eerlijkheidsfabriek. Dit kun je aanvragen door het invullen van het formulier op de website. Bellen kan natuurlijk ook altijd via het nummer 035-6284992. Of stuur een e-mail naar info@eerlijkheidfabriek.nl. We helpen jullie graag verder.

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.