Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Arbeidsmediation bij de Eerlijkheidsfabriek

Conflicten en ruzies op de werkvloer of met de leidinggevende zorgen voor een onprettige werksfeer. Ze beïnvloeden de productiviteit van de organisatie en jouw gezondheid. Ben je al jarenlang betrokken bij een koud conflict, een slaande ruzie of ben je niet tevreden met de uitkomst van een functioneringsgesprek? In zulke gevallen vraag je om arbeidsmediation bij de Eerlijkheidsfabriek. Daarmee komen onuitgesproken of zelfs onbewuste factoren aan het licht. Neem jezelf niet kwalijk dat je over de moeilijkheid wilt beginnen. Kaart het aan zodat je weer met voldoening op het werk kunt verschijnen.

Wat is mediation bij een arbeidsconflict?

Ben je in conflict met je werkgever, werknemer of met een collega en zijn jullie er zelf nog niet uit? Kies dan voor arbeidsmediation bij de Eerlijkheidsfabriek en keer de situatie om in een win-win situatie. Mediation is een manier om conflicten, ruzies op te lossen. De mediator stelt gerichte vragen. En door het zoeken van gezamenlijke belangen in de sessies weet zij de onderste steen boven te halen. De betrokkenen zoeken zelf oplossingen. De neutrale mediator zorgt dat zij zich kunnen en durven uitspreken.

Wanneer is zakelijke mediation geschikt?

Voorbeelden van onderwerpen bij arbeidsmediation:

 • Continuering/afbreken arbeidsverhouding;
 • Uitkomst functioneringsgesprek of ander beoordelingsmiddel;
 • Indeling in salarisschaal;
 • Output bij het werk, slecht functioneren, scholing;
 • Ziekteverzuim en de Wet Poortwachter: over een z.g. billijke vergoeding;
 • Pesten op de werkvloer, collega’ s zwartmaken, mobbing, shunning;
 • Verhouding privé/werk;
 • Werkverdeling.

Niet alleen de verantwoordelijke voor het bedrijf of een afdeling, maar ook de collega’ s zelf kunnen een arbeidsmediation aanvragen bij HR of PZ. Denk er eens over om dit in je beoordelingsgesprek voor te stellen.

Aanpak mediation bij arbeidsconflicten

In een rustige en neutrale ruimte vinden de mediationgesprekken plaats. Gedurende en na het traject wordt onderling afgesproken wat en hoe de mediator aan de werkgever of HR rapporteert. Soms kiest men voor een vervolg van individuele coaching na de mediation. Verschillende lagen binnen een organisatie kunnen bij arbeidsmediation betrokken zijn. Ongeacht wie deze zakelijke mediation betaalt, de Eerlijkheidsfabriek behandelt iedereen onpartijdig en neutraal.

Is ontslag ondanks mediation onvermijdelijk? Dan wordt het mediationtraject door de rechter beloond. 30% van de ontbindingsverzoeken door een werkgever bij de rechter wordt nu afgewezen. Het is dan voor beiden beter een afscheid bij de mediator te regelen indien dit onvermijdelijk is. Nogmaals, de mediator blijft hierbij onpartijdig.

Voordelen van De Eerlijkheidsfabriek

 •  De mediator van de Eerlijkheidfabriek werkt, indien gewenst, op locatie;
 •  Neutraler terrein namelijk in de praktijkruimte van de mediator is ook mogelijk;
 •  Werkt op avonden en in weekenden;
 • De mediator heeft geen banden bij de werkgever en blijft neutraal en onpartijdig.
 • Resultaatgericht en praktisch werkend: na enkele gesprekken al resultaat of duidelijkheid
 • Afspraak op korte termijn mogelijk, korte doorlooptijd mediationtraject
 • Eén contactpersoon voor de hele arbeidsmediaton, vertrouwelijkheid gegarandeerd
 • Samenwerking met vaste advocaat voor juridische details, indien nodig en gewenst
 • Ontslag kan altijd nog, want duur, bij arbeidsconflicten: Mediation met natraject coaching.
 • Afspraken ’s avonds en in weekenden mogelijk
 • Kosteloos intakegesprek, voordelige tarieven, eigen parkeerplaatsen
 • Geen zweverige gesprekken maar b.v. gestructureerd Neurolinguïstisch programmeren, met menselijke maat
 • Ervaren MfN- mediator met specialisatie arbeidsmediation
 • Vertrouwd netwerk van loopbaanbegeleiders, HR specialisten, scholingsbureau’s
 • Zwakke kanten zijn bijna altijd keerzijden van sterke kanten

Neem contact op

Denk je dat de Eerlijkheidsfabriek iets voor jou kan betekenen met betrekking tot arbeidsmediation? Dan kun je ons bellen via het nummer 035-6284992 of stuur een e-mail naar info@eerlijkheidsfabriek.nl voor meer informatie. Niet alleen de verantwoordelijke voor een afdeling of bedrijf, maar ook collega’ s op een afdeling kunnen arbeidsmediation aanvragen bij HR. Gaan zij akkoord, vraag dan een gratis intakegesprek aan via het invulformulier.

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist, kunstenaar en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.