Bel vrijblijvend: 035 62 84 992

Ga op zoek naar jezelf: Wie ben je nu echt?

Ga op zoek naar jezelf: Wie ben je nu echt?

Als je maar genoeg moeilijkheden meemaakt in je jeugd, doe je je ogen dicht om die niet meer te hoeven zien en voelen. Helaas is dit maar een tijdelijke oplossing die het echte probleem niet aanpakt. Wil je dat jouw verleden je slagen in de toekomst niet meer in de weg staat? Ga dan op zoek naar jezelf.

Soms staat het verleden je toekomst in de weg

Als kind is het je eerste levensbehoefte om je veilig te voelen, en je schermt je daarom af voor het teveel aan rotgevoelens. Je hebt toen je ogen dichtgedaan en ook nu nog sluit jij je daarvoor af. Zo kan het gebeuren dat je als kind iets hebt meegemaakt dat je nu nog met je meedraagt. Het verleden en de mensen in je omgeving hebben je gemaakt tot wie je nu bent. Is dat ook je eigen visie? Als je nog steeds bezig bent te ontsnappen aan pijn uit het verleden, beoordeel je het nú niet goed. Zonder nadenken doe je een gooi naar oplossingen, die niet doordacht en verstandig zijn. Die kunnen steeds opnieuw grote moeilijkheden opleveren.

Kom de pijn onder begeleiding onder ogen

Deze weggestopte pijn en onterechte verwachtingen staan in de weg bij het weten wie je bent en wat je voor de toekomst wilt. Juist als iets erg pijnlijk was en je er beslist niet aan wilt denken, kan het voor het algemene succes van je leven en je welbevinden erg de moeite waard zijn er eens goed naar te kijken. Kom je pijn en angsten onder ogen onder begeleiding van een geschoold iemand. Een personal coach, die zorgt dat de herinnering je niet te machtig wordt en die het geheel veilig voor je houdt.

Ga op zoek naar jezelf

Na bewustwording van deze storende belemmeringen uit je verleden kun je nu op zoek naar jezelf. Uit de keuzes die je in het verleden gemaakt hebt en waar die keuzes toe hebben geleid kan waardevol materiaal voor de toekomst worden geput. Ook de zoektocht naar jezelf kun je onder begeleiding doen. Samen met een levenscoach leer je bijvoorbeeld antwoord te geven op levensvragen en manieren om hiermee om te gaan. Maak keuzes om jezelf te worden en je eigen visie na te streven. En voorkom zo dat je niet nog eens in die valkuil stapt van ondoordachte nepoplossingen.

Wil je meer weten over personal coaching en levens coaching? Bezoek dan onze website of neem contact met ons op. En vergeet ook ons blog niet te volgen voor meer informatie en bruikbare tips.

Mr. Laurien van Egeraat

Een jurist leert niet op de schijn af te gaan, om een
helder beeld te krijgen van een situatie.

tandwielen

De Eerlijkheidsfabriek is een initiatief van Laurien van Egeraat, jurist en coach.
Contact opnemen kan via email en telefoon 035 - 62 84 992.

portret

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag

Als u uw telefoonnummer aan mij doorgeeft bel ik u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
quote

Ervaring van anderen:

Beste Laurien,

Bij jou heb ik beter voor mezelf leren opkomen, leren communiceren in mijn relatie, en meer zelfkennis gekregen. Ik ben gevoelens en gedachten gaan scheiden, en zie dat het soms ‘niet erg is.’
Ik heb ook leren luisteren, en gemerkt dat ik nu bedoel wat ik zeg. Ik zie nu ook dat als ik zwijg dat effect heeft, maar ook gevolgen. We hebben bij jou patronen doorbroken. Het op zoek gaan naar en vinden van werk maakt veel verschil. Als de Eerlijkheidsfabriek er niet was geweest, zaten mijn kinderen nu met een gebroken gezin!

De man van deze vrouw schreef:
Ik heb bij jou geleerd en dus gewonnen, dat ik het overzicht moet houden, dat ik beter met mijn partner moet communiceren, en dat ik niet tè hard duw in de richting van wat ik wil. Jij stelt als therapeut niet alleen vragen aan ons om te beantwoorden maar geeft ook voorstellingen (beelden) in gedachten mee om het goede gevoel te krijgen.

Volstrekt onpartijdig...

Mijn echtgenote en ik hadden toch vrij regelmatig ongenoegen na mijn pensioen-datum, toen ik de hele dag thuiskwam (afgezien van mijn activiteiten bij diverse kwaliteitssportverenigingen en commis-sariaten). Ondraaglijk. We hebben de stap genomen naar relatiecoaching. Inderdaad, we hebben tools gekregen om de nieuwe situatie te overzien en te beheersen, onszelf wat te bezinnen en er wat leuks van te maken. Ook voor de kinderen en klein-kinderen een geruststelling. En Laurien staat er volstrekt onpartijdig in.

X en Y in het Gooi

We hebben bittere noten gekraakt...

Volgens zeggen heb ik Asperger, dat is moeilijk genoeg om mee te leven, (ook al heb je dan een hoog IQ). Bij Laurien heb ik getraind om mensen aan te kijken, mijn lichaamstaal aan te passen, te reageren op wat gezegd wordt. Contact leggen. Niet bang zijn voor afgang. Onze scheiding is een voldongen feit, we hebben bittere noten gekraakt onder begeleiding van Laurien. Nu hebben we toch een goed ouderschapsplan en kunnen verder met elkaar als ouders van de kinderen. Bij een stiefsituatie hebben we afgesproken weer bij haar langs te gaan.

Vergoedingen

‘Personal coaching’ wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Bekijk hier het actuele overzicht.

MFN-registermediator

Mr. Laurien van Egeraat is een MFN-registermediator en aangesloten bij:

verenigingen